Jag behöver dig!

Jag måste få känna luften i dina lungor, din puls som slår, smaka på dina läppar, dyrka marken där du går.
Jag behöver dig för att leva, min älskade!
Jag behöver dig snart.
Jag   älskar   dig

Soundtracks

Av någon anledning älskar jag soundtracks. Om en film är bra är soundtracket oftast det också. Sen finns det många exempel på dåliga filmer som lyfts av just ett bra soundtrack. Jag kan inte sådär direkt komma på någon bra film med ett dåligt soundtrack eller tvärt om...
Det jag skulle säga egentligen är att jag har hittat ett soundtrack till en film som jag aldrig har sett, men det känns som en ganska mörk film. Jag vet att det är en japansk future sci-fi rulle som heter Vexille, men jag vet inget mer om den. Förutom då att den har ett underbart soundtrack.
Ett av mina favoritspår därifrån är Black Strobe - Brenn di ega kjerka (Vexille mix) (titeln betyder bränn din egen kyrka, är man ett norskt band så är man, I guess, fast man är fransmän... Ehhh....)
Sjukt bra! Måste fixa fram mina små ipod hörlurar eller köpa ett par nya, för det här verkar vara grymt att träna till!

En till kärlek.

Inte lika stark och fin som den till L, men ändå ganska stark. Speciellt såhär i början.
Hoppas att den håller i sig minst lika länge som den andra, men jag tvivlar på att den kommer att öka så kraftigt.
Det är hur som helst den nyfunna kärleken till Bon Iver.
Wikipediaguden säger: "Bon Iver (uttalas /boʊn iˈvɛər/) är namnet på singer-songwriter Justin Vernons nuvarande band. Namnet, Bon Iver, är en anglisering av franska "bon hiver" (bra vinter)"
Med en röst lika kall, hård och känslig som skaren ackompanjerad av försiktig, nedtonad musik har han/dom gått raka vägen in i mitt hjärta.

R.S.

Ännu en dag har gått och min kära L tycks inte ha blivit mycket friskare :(
Men på tisdag får jag träffa henne i alla fall :) Då blir det bingo på Kontiki och förhoppningsvis en och annan puss ;)
Just nu sitter jag och njuter av min nya bekantskap med Spotify.
Regina Spektor, du har gjort en av de bästa låtar jag vet.

I live music

Jag har blivit med spotify. Har inte riktigt vant mig vid att använda det än, men jag tror att det kan bli en trevlig vänskap oss emellan


Välförtjänt?

Sen jag började skolan 31augusti har det inte varit många dagar ledigt (helgerna inkluderat) vilket de flesta i min närhet märkt av. Alla utom L har bortprioriterats. Men den här veckan har jag tydligen fått en massa välförtjänt(?) ledighet!
Måndag var ju som sagt ledig pga schema-slarv, igår slutade jag vid lunch för att gå till jobbet och skriva kontrakt, idag slutade mina föreläsningar 11. Imorgon har jag visserligen en full dag, men eftermiddagen skall spenderas på Semrén+Månsson Arkitekter vilket antagligen inte blir så betungande. Fredag blir jag helt ledig.
Så när jag räknar efter blir det sammanlagt ungefär två hela skoldagar den här veckan. Lov, någon?
Sen jag slutade idag har jag hur som helst varit och tränat och nu sitter jag och slappnar av med en kopp nymalt kaffe och en liten bit mörk choklad med mintsmak.
I högtalarna spelas detta
I min värld är det här ungefär så klassiskt det kan bli. Visserligen endast tio år gammal vid det här laget, men det är bland det bästa som någonsin har gjorts.
The Roots feat. Common Sense - Act Too (The Love of My Life)

Sickness

Min älskade L är fortfarande sjuk.
Jag önskar att hon blir frisk snart, för jag saknar henne! Trots att det inte har gått mer än två dagar sen vi sågs.
Men jag älskar henne mer för varje gång vi ses.
Varje gång jag ser henne blir jag påmind om hur vacker hon är och hur mycket hon betyder för mig.
My love, this one's for you

Yet again...

Ännu en gång har väldigt lång tid förflutit sen senast.
Med projektet i hamn har jag äntligen lite mer tid över till att koncentrera mig på detta.
Det senaste som har hänt är att det har varit helg och i mitt fall blev det en långhelg eftersom lärarna fortsatt är väldigt dåliga på att planera och måndagen (idag alltså) hamnade "mellan stolarna".
Fredag kväll var jag hemma och slappnade av så gott jag kunde, lördag spenderades med min älskade L. Homemade burgers och fransk film som man inte förstod sig på, men med rätt sällskap blev till och med den ganska underhållande! Igår gjorde sig årstiden påmind och sa ifrån genom att visa sig från sin bästa favoritsida. Det var med andra ord grått, kallt och fuktigt. Dagen var underbar ändå, eftersom jag fick äta lunch med L på världens mysigaste konditori. Skönt att det fortfarande existerar caféer och konditorier som säljer bakelser och där påtår på kaffet är en självklarhet.
Gott och trevligt var det!
På kvällen fick jag lust att utnyttja H&M-rabatten jag fått skickad till mig tidigare i veckan. En polotröja, ett par byxor och en kofta. Förhoppningsvis kommer dom redan den här veckan.
Skönt med lite färguppdatering.
Idag var då min extradag ledigt och den har jag spenderat med att träna och laga middag (jag har kokat rotmos för första gången).
Nu har jag precis krupit ner under täcket och önskar att det var en annan säng jag låg i.
Men det kommer senare i veckan!
Lyssnar på P3-Pop och där spelas Annie - I Don't Like Your Band

life is sweet!

Den bästa stunden idag var när jag, efter att ha kommit ur duschen och blivit kall, kröp ner under täcket där världens varmaste och vackraste L låg. Inget hade kunnat få mig att må bättre just då.
Det gjorde liksom att hela dagen passerade i någon slags skimmer. Allt blev lite vackrare efter det.
Spårvagnen var inte lika trång, kylan inte lika kall, smutsen på gatan inte lika smutsig osv...
När jag gick genom den frostbitna staden där i morse och såg alla trötta och frusna människor som såg så stressade ut kände jag att jag är oerhört lycklig som har L.
När jag gick där kom även en oerhört bra låt fram i min iPod.
Visserligen är den väl inte så värst positiv, men de situationer som Lily Allen beskriver i Littlest Things är så sköna i sig att jag blir väldigt glad av den.
Framförallt biter sig den här raden fast i mig:
There's no one in the world
Who could replace you


This night was a crappy night

Igår hade jag en riktigt trevlig kväll på Liseberg. Avslutningsmiddagen var god och sällskapet trevligt!
Strax före midnatt dök alla spöken från Gasten upp på dansgolvet och när klockan blev 00.00 dansade 40 spöken till Michael Jacksons Thriller. Det var riktigt häftigt!
Kom hem strax efter midnatt och somnade kvart i två. Vad jag inte var beredd på var att vakna igen kvart över fyra.
Efter det lyckades jag helt enkelt inte att somna om. Med andra ord är jag sanslöst trött just nu.
Sju timmar skola på 2oenhalv timme sömn är inte någon vidare bra idé. Nu försöker jag bara vänta på att klockan skall bli nio ungefär så ska jag ta och sova.
Imorgon är det fullt ös i skolan igen och på kvällen skall jag träffa min älskade L.
Det ser jag fram emot!

Last day at work

Det har varit en bra och dålig dag idag. Det bästa av det bästa var att jag fick vakna upp bredvid L i morse. Hålla om henne, kyssa hennes vackra nacke, känna hennes underbara doft och känna hennes fina, mjuka läppar mot mina.
Sen var det allt för hastigt dags för jobb. Det var tråkigt. Eller snarare ojämnt. Först jättestressigt och sen helt dött. Men man skall inte klaga om man nu får betalt för det!
Nu ligger jag och dricker te och lyssnar på en av de bästa skivor som någonsin gjorts - John Coltrane and Johnny Hartman med just John Coltrane och Johnny Hartman. Så underbar.

Milestones

Idag är det grått.
I alla fall utomhus.
Själv har jag varit i en vacker värld idag. I morse lade jag in några klassiska skivor i min iPod, nämligen Stan Getz-Getz for lovers och Miles Davis-Sketches of Spain. Jazz passar otroligt bra såhär års.
Dessutom får det väl anses vara en milsten i mitt liv.
Vad kan därför passa bättre än Miles Davis låt Milestones? There's definitely something special about Miles tones.
Jag fick dessutom ett väldigt fint sms nyss.
"Du är knäpp men jag älskar dig ändå (eller tack vare det)"
That makes me smile

men... hur...?

...och plötsligt så var det oktober.

"Oktober är årets tionde månad i den gregorianska kalendern och har 31 dagar. Den innehåller årets 274:e till 304:e dag (275:e till 305:e vidskottår). På grund av vårt sommartidssystem är den också årets längsta månad - en timme längre än de övriga månaderna med 31 dagar - eftersom man i oktober återgår till normaltid. Namnet kommer från latinets October, den åttonde månaden - i den äldre romerska kalendern (fram till 153 f.Kr.) var denna månad nämligen årets åttonde.

Oktober kallades förr i Sverige slaktmånad, i Danmark sædemåned (sådden utfördes då)"

enl. Wikipedia.

 

I oktober uppmärksammas så vitt skilda saker som kanelbullen, världskuppen i skidåkning och bröstcancer.

I oktober blir det kallt, mörkt, regnigt och vinterkläderna åker fram. Så gör även många människors höstdepressioner. Många skulle nog säga att oktober är årets mest meningslösa månad. Ihop med mars.

Givetvis måste jag vara lite annorlunda och tycker att oktober är ganska mysig. Världen skiftar och blir färgsprakande. Det är inte längre bara vackra gröna nyanser, utan gult, orange, rött i alla möjliga toner. Det är lite som att naturen tar ett sista krafttag innan vinterdvalan och vill påminna alla om hur vacker den KAN vara så att man har det med sig fram tills knopparna försiktigt börjar krypa fram någon gång under våren.

Äntligen får jag gå i mina vinterkläder. Äntligen svettas jag inte ihjäl när jag går mina 500 mil uppförsbacke till skolan. Äntligen har man en försvarbar anledning till att stanna kvar i sängen hela dagen med en kopp the och läsa eller mysa med den man älskar.

Det som hade avslutat det här inlägget på allra bästa sätt hade varit ett videoklipp med antingen Mustasch - In the deep-October eller möjligen Thomas Dybdahl - That great october sound (live versionen från DVDn med samma namn), Dybdahl som för övrigt personifierar hösten för mig. Jag hittade dessvärre inte någon av dem på youtube. Jag avslutar därför med en annan väldigt bra låt av och med honom

 

Let it all rain down on me, it happened too soon

Lay your head down, upon my shoulder


RSS 2.0