Ironin är död! Länge leve ironin!

Ironin är död. Det har konstaterats mer än en gång. Det är bara att googla "ironin är död" så får man fram hur många blogginlägg som helst med rubriken "Ironin är död, länge leve ironin"...
Detta upptäckte jag efter jag satt rubriken på detta inlägg och kände att jag ville se om någon annan dragit samma slutsats som jag själv. Det hade några gjort, uppenbarligen, men jag är inte bitter för det.
Ok, lite bitter är jag väl då. Närde en liten förhoppning om att jag är en trendsetter.
Men hur som helst, ironi. En humorform jag är ytterst förälskad i.
Kan vara det bästa sättet att uttrycka humor som finns. Den frodas i P3, den frodas på nätet.
Nu vet jag inte riktigt vart jag vill komma med det här inlägget eller hur jag ska komma vidare.
Jag har ingen direkt plan för det, utan mitt mål från början var att tipsa om två bloggar jag läser.
De två roligaste bloggarna jag vet.
Den första är Tobias Boström som tidigare drev bloggen "Mitt eget jävla Narnia" och
Den andra är Fredrik Backman mannnen som uppfunnit "för-ätar-mackan" och "för-ätar-hamburgaren" bland annat.
Humor när den är som bäst. Ironisk med andra ord.
Som avslutning vill jag slänga iväg en hälsning till Helena, jo jag har också gjort ett förslag till saluhallen i Kvillebäcken som jag skrev om tidigare, och det var ett skolprojekt. Vilken var bättre? Vinnaren eller min?


Har du lite pengar över i slutet av månaden?

Ganska många pengar, om man skall vara lite mer exakt...
Bukowskis auktionshus har den 16 november en auktion inom området "Contemporary & Design", där det auktioneras ut "Måleri, skulptur, foto, video, grafik, mattor och design från ca 1960 till 2000-tal."
Bland de föremål som auktioneras ut återfinns möbler av bl.a. Stig Lindberg och Bruno Mathson, konst av Christo och Banksy samt fotografier av Christer Strömholm och Richard Avedon. Den senares foto "Dovima with elephants, evening dress by Dior, Cirque d'Hiver, Paris, August 1955" har det facibla utropspriset 2 500 000 - 3 000 000 svenska riksdaler. Det kanske vore något att investera i?
Det är ju en ganska snygg bild i alla fall! Och det är ganska mycket foto för pengarna. Bilden är trots allt 130 x 106 cm.

Saluhallen?

Var idag i Älvrummet vid Lilla Bommen här i Göteborg och tittade på de olika förslagen som inkommit på ny saluhall i Kvillebäcken. Jag måste erkänna att de flesta bidragen var riktigt tråkiga och i vissa fall undrade jag vad som hade gått snett.
Jag tror inte att det bara var någon slags elitistiskt "jag-vet-bättre-själv" inställning som fick mig att känna detta, utan det var riktigt låg kvalitet på ett flertal av bidragen.
Dock måste jag erkänna att det vinnande bidraget faktiskt hade en viss elegans i all sin enkelhet.
Inget speciellt, men det såg ju åtminstone inte ut som ett skämt...
bild: Gustav Appels Arkitektkontor

RSS 2.0